2024. május 5. - Györgyi

Mégsem árverezik el Belgiumot

Nem lehet elárverezni Belgiumot az internetes aukciókat szervező eBay-en - jelentette be hétfőn az oldalt üzemeltető cég szóvivője. Az árverést egy belga újságíró kezdeményezte, mert három hónappal a választások után még mindig nincs kormánya az országnak
2007. szeptember 18. kedd 09:37 - Hírextra
A hirdetés megjelenése óta 1 euróról, mintegy 260 forintról, 10 millió euróra, közel 2,6 milliárd forintra emelkedett a Belgiumért kínált legmagasabb tét, de az eBay tulajdonosai úgy döntöttek, leállítják az aukciót egy nappal annak lejárta előtt.

A hirdetést feladó belga újságíró, Gerrit Six (ejtsd Herrit Szix) úgy érzi, a történtek ellenére is elérte célját, ráirányította a figyelmet arra, hogy 100 nappal a választások után még remény sincs a megállapodásra.

Ennek oka Belgium flamand és vallon pártjainak szinte kibékíthetetlen ellentéte. A nagyobb autonómiára törekvő Flandriát gyanakodva figyelik az anyagi leszakadástól félő vallonok és hallani sem akarnak a flamandok szorgalmazta államreformról.

"Kormányt alakítani mégiscsak egyszerűbb dolog volna, mint felosztani az országot" - nyilatkozta a gúnyos hirdetés feladója.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását