2024. április 30. - Katalin, Kitti

Meglakolnak a bűnözők

Vádat emelt a diósdi kettős gyilkosság, az Egér úton és a Szerémi úton pénzszállító autók ellen végrehajtott fegyveres támadások, két bankrablás és a százhalombattai olajlopások ügyében a Pest Megyei Főügyészség kedden - tudatta a vádhatóság az MTI-vel.
2007. szeptember 18. kedd 16:34 - Hírextra

A vádirati tényállás szerint a Diósdon történt kettős emberölés egyik sértettje figyelte és videóra rögzítette a Mol százhalombattai finomítójából történt lopásokat, ezért a vádlottak utasítást adtak bűnszervezetben tevékenykedő társaiknak, hogy öljék meg a sértettet és a kíséretében lévő társát is. A cselekményt 2005 márciusában P. Sándor ötödrendű és K. Ferenc hatodrendű vádlottak hajtották végre.

Évekkel ezelőtt a bűnszervezet tagjai fegyverrel támadtak meg pénzszállító autót az Egér úton, illetve a Szerémi úton. Az Egér úti támadásnál 72 millió 43 ezer forintot zsákmányoltak.

Támadást intéztek a Kereskedelmi és Hitel Bank XIX. kerületi és az Inter-Európa Bank III. kerületi fiókja ellen is. Az Inter-Európa Bankban meglőtték a biztonsági őr lábát és másfél millió forintot raboltak.

A bűnszervezet számára nagyobb mennyiségű lőfegyvert és lőszert tárolt a lakásán Cz. Attila elsőrendű vádlott.

Cz. Attila, P. Sándor, K. Ferenc és a kilencedrendű K. Antal vádlottak az üzemanyag-forgalmazással foglalkozó és érdekeiket sértő legális cégek ellen is felléptek, az egyik vezetőjére hatszor rálőttek, a sértett azonban életben maradt.

A bűnszervezetben tevékenykedő vádlottak súlyos bűncselekményeik elkövetését pontosan megtervezték és a bűncselekmények elkövetése után gondoskodtak a bizonyítékok eltüntetéséről is.
A Pest Megyei Főügyészség Cz. Attila és 18 társa ellen előre kitervelten, nyereségvágyból, több emberen elkövetett emberölés bűntette és más bűncselekmények miatt nyújtott be vádiratot a Pest Megyei Bírósághoz kedden.

A százhalombattai olajlopások ügyében a múlt évben a Pestvidéki Nyomozó Ügyészség vádiratot nyújtott be, s mivel a százhalombattai olajlopások részben jelen üggyel is összefüggnek, a vádiratban a két ügy egyesítésére tett indítványt a főügyészség.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását