2024. május 28. - Emil, Csanád

Kevesebb tüntetés vidéken

Vidéken kevesebb helyszínen tartottak kormányellenes demonstrációt kedden, mint az előző napon - jelentették az MTI tudósítói. A tüntetők Gyurcsány Ferenc és kormánya távozását követelték.
2007. szeptember 18. kedd 23:13 - Hírextra

Nyíregyházán kedd este mintegy háromszázan követelték a Gyurcsány-kormány azonnali távozását. A nemzetiszínű és árpádsávos zászlókkal - az utóbbiból kettő jutott Kossuth Lajos szobrának kezébe is - demonstrálók előtt Gyüre Csaba, a Jobbik megyei elnöke elmondta: ez a nyíregyháziak 366. tüntetése az utóbbi egy év alatt, és a továbbiakban is szinte minden este demonstrálnak majd.

A tüntetésen, amelyen részt vett a Szabolcsban alakult Nemzeti Őrsereg egyik szakasza, felszólalt Vona Gábor, a Jobbik elnöke és Usztics Mátyás, a Magyar Gárda kapitánya is. Utóbbi közölte, október 21-én, a budapesti Hősök terén 630 új gárdatag csatlakozik, s lesznek majd "hatezren, hatvanezren, hatszázezren, sőt hatmillióan is".

Az őszödi beszéd nyilvánosságra kerülésének első évfordulóján Egerben, az Uránia moziban az "ambrusiÁda" című "politikai thriller"-t vetítették kedden. A korábban fideszes, majd a szocialista megyegyűlési elnök megválasztását segítő politikusról szóló filmet mintegy 250-en tekintették meg. A közönség egy része azokból állt, akik immár egy éve, csaknem minden nap utcai demonstrációkon követelik Egerben Gyurcsány Ferenc és a kormány távozását.

Szekszárdon kedden visszatértek a demonstrálók az elmúlt hónapok megszokott tüntetési formájához: 1956-ra emlékezve 19 óra 56 perckor találkoztak a Garay téren. A zuhogó esőben néhány tucatnyian csendesen, nemzetiszínű és árpádsávos zászlók alatt cseréltek véleményt.

Nagykanizsán tíz demonstráló gyűlt össze az esős időben a Deák téren kedd este. Az árpádsávos zászlókkal érkező tüntetők közül néhányan vitába keveredtek a helyszínt biztosító rendőrökkel, mert a területet egy országos rádió - ugyancsak szabályosan - már lefoglalta szerda reggeli rendezvényéhez. A tíz tüntető körbeállta a Deák téri turulszobrot, elénekelte a Szózatot. Néhányan a "Gyurcsány, takarodj!" rigmust skandálták, majd békésen elvonultak az Eötvös térre, a Nagymagyarország-emlékműhöz, ahol alig tíz perc után feloszlott a demonstráció.




Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását