2024. május 9. - Gergely

A tüdőgyulladás elleni oltás hátulütője

A Prevnar hosszú évek óta rendkívül hatékony a tüdőgyulladás és más súlyos betegségek ellen, csakhogy a széles körű alkalmazás következtében az Egyesült Államokban létrejöttek olyan szuperrezisztens baktériumok, amelyekre egyetlen gyógyszer sem hat, s ame
2007. szeptember 18. kedd 17:35 - Hírextra

Amerikai orvosok hétfőn számoltak be arról, hogy a New York állambeli Rochesterben kilenc kisgyereknél fedezték fel a szuperbaktériumot, amely feltehetően másutt is felbukkant már. Félő, hogy a jelenség közegészségügyi problémává nő, mutattak rá az amerikai szakemberek.

Felnőttek számára más gyógyszert alkalmaznak tüdőgyulladás ellen, de gyerekeknél csak a Prevnar oltás hatásos. A Prevnart egy tucat országban alkalmazzák, így például Magyarországon is, és tavaly 1,5 milliárd dolláros bevételt hozott a gyártóknak.

Már több gyógyszercég dolgozik más tüdőgyulladás elleni szerek kifejlesztésén, de ezek csak hosszú évek múlva kerülhetnek piacra.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását