2024. május 3. - Tímea, Irma

Szili békés tüntetésben bízik

Szili Katalin bízik abban, hogy békés tüntetés lesz az Országház előtt, ami nem veszélyezteti a Parlament működését és a képviselők biztonságát. A házelnök erről a rendkívüli házbizottsági ülés után nyilatkozott az MTI-nek, hétfőn.
2007. szeptember 17. hétfő 16:16 - Hírextra

Tájékoztatása szerint a házszabály lehetőséget ad arra, hogy tárgyalási szünetet tartsanak. Hozzátette: Göndör István, az MSZP frakcióvezető-helyettese ezt azért kérte az ülés kezdetén, hogy a múlt hétfőn történetek miatt tarthassanak egy gyors frakcióülést és egyben kezdeményezte, hogy hívják össze a házbizottság rendkívüli ülését is. Mindkét tanácskozáson Takács Albert igazságügyi és rendészeti miniszter adott tájékoztatást arról, hogyan tudják garantálni a képviselők biztonságát, amikor ismét tüntetők lesznek az épület előtt - közölte.

Szili Katalin emlékeztetett arra: múlt hétfőn a szavazások illetve az ülés után néhány képviselőt földdel megdobáltak, és egyiknek megrongálták az autóját is.

Nem szeretnénk sem túlértékelni, sem alulértékelni ezeket az eseményeket, de a történtek igényelték, hogy szót váltsunk erről - hangsúlyozta.

Véleménye szerint a képviselőket megnyugtatta Takács Albert tájékoztatása, miszerint atrocitás esetén megvédik őket a rendőrök.

A távirati iroda úgy tudja, Göndör István szocialista frakcióvezető-helyettes közvetlenül a plenáris ülés kezdete előtt jelezte a házelnöknek, hogy tárgyalási szünetet fog kérni.

A miniszterelnök elhíresült őszödi beszéde nyilvánosságra kerülésének egyéves évfordulóján délután négykor indul a Magyar Nemzeti Bizottság 2006. és a Rendszerváltó Fórum kormányellenes felvonulása a Corvin közből a Vértanúk terére, illetve a Kossuth térre.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását