2024. május 2. - Zsigmond

Nem viszik a Fradi-pályát

Noha három cég megvásárolta a pályázati dokumentációt, egyikük sem tett ajánlatot a Ferencvárosi Torna Club (FTC) Üllői úti stadionja és a hozzá tartozó területek tulajdonjogának megvásárlására - tájékoztatta a Kincstári Vagyoni Igazgatóság (KVI) az MTI-t
2007. szeptember 17. hétfő 19:31 - Hírextra

Karácsonyi András vagyonkezelési igazgató a pályázati anyagot megvásárló cégekről később ígért információt.

A KVI 4,16 milliárd forintos limitáron immár a harmadik pályázatot írta ki június végén, az ajánlatokat hétfőn 10 óráig lehetett benyújtani.

A pályázónak az ingatlan vételárán felül vállalnia kellett volna, hogy a meglévő stadiont két éven belül felújítja legalább 1,2 milliárd forint + áfa bekerülési értéken úgy, hogy az FTC tulajdonában lévő FTC Labdarúgó Zrt. összesen mintegy 20 millió forint névértékű részvénycsomagját legalább 800 millió forintért megvásárolja.

A szerződésben az ajánlattevőnek biztosítania kellett volna 25 éves határozott időtartamra az FTC számára a stadion használatának lehetőségét, valamint az FTC ügyvezetése és szakosztályai számára szükséges, legalább "C" kategóriájú irodákat. A használati jog ellenértéke az FTC szakosztályai által a stadionban rendezett sportesemények nettó jegyár-bevételének 25 százaléka lett volna a kiírás szerint.

A hat plusz két hektáros ingatlanra először 2005 novemberben írtak ki nyílt pályázatot, ez azonban eredménytelennek bizonyult, mert a jelentkező TDZ Kft. nem tudta teljesíteni a kiírásban szereplő feltételeket. Ezután újrakezdődtek a tárgyalások a fővárosi klub, a KVI, a Nemzeti Sporthivatal és a Sportfolió Kht. részvételével.

A múlt év június 8-án kiderült, hogy mindössze egyetlen cég, a spanyol Torre Rioja Madrid SA jelentkezett, amelyet a pályázati eljárásban a HI Grupo Kft. képviselt. A KVI 2006. augusztus 7-i döntése szerint érvényes, de eredménytelen volt a második pályázat.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását