2024. április 26. - Ervin

Ferencváros új szivattyúkat kapott

Bemutatták az épülő ferencvárosi szennyvíz-szivattyúkat. Ezek 3 év múlva már a pesti szennyvíz harmadát fogják továbbítani a szintén most épülő csepeli víztisztítóhoz. Szakemberek azt mondják, hogy az új szennyvíztisztítók annyira hatásosak, hogy 2010-re
2007. szeptember 17. hétfő 22:31 - Hírextra
Szivattyúállomás eddig is volt a Ferencvárosban, de a század elején épült, és teljesen felújított régi gépek csak az esővizet tudják belepumpálni a Dunába. A most épülő telepet viszont kizárólag a szennyvízre tervezik.

Csepel lesz a most épülő új szennyvíztisztító rendszer központja. Ha megépül, a barna szennyvíz már nem ömlik majd bele a folyóba. A teljes rendszer kiépítése 121 milliárd forintba kerül, ebből 81 milliárdot az Európai Unió fizet.

Ma még Budapest szennyvizének kevesebb, mint a felét tudják megtisztítani, azonban 2010-re, ha a teljes rendszert kiépítik, ez az arány már 95 százalékos lesz. Azt mondják, hogy a változás szemmel látható lesz.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását