2024. május 19. - Ivó, Milán

Tüntetés rendzavarás nélkül

Különösebb atrocitás nélkül ért véget szombat este 11 óra előtt az őszödi beszéd kirobbanásának egyéves évfordulója kapcsán rendezett demonstráció Budapesten, a Vértanúk terén. Szintén az évforduló apropóján két másik tüntetést is rendeztek a fővárosban e
2007. szeptember 16. vasárnap 09:04 - Hírextra
A Hősök teréről szombaton este nyolc órakor indult el a Magyar Nemzeti Mozgalom szervezésében körülbelül 100-150 ember, akik az őszödi beszéd kirobbanásának egyéves évfordulója alkalmából gyűltek össze. Útjukat rendőrök kísérték az Andrássy úttól kezdődően a Bajcsy Zsilinszky úton keresztül egészen a Vértanúk teréig. Ott már szintén csaknem 100 tüntető várta őket.
A rendőrök korábban a Vértanúk terét kordonnal választották el a Kossuth tértől, így a demonstrálók elvileg nem mehettek volna a Parlament előtti területre. A vonulók megérkezésekor azonban néhányan egyszerűen kikerülve a kordont az Országház felé indultak, őket a rendőrök visszaküldték.

A kordon előtt láthatósági mellényt viselő egyenruhások sorakoztak fel, miután azonban a tüntetők sérelmezték, hogy mellény miatt nem látszanak az azonosító jelvények, az egyenruhások inkább levették azt.

A demonstrálók a már tavaly őszről ismert - Gyurcsány Ferenc és a kormány lemondását sürgető - rigmusokat skandálták, ám a tömeg egyre fogyatkozott. Este tíz óra után már csak néhány tucatnyian maradtak, tizenegy órakor pedig - ameddig a rendezvény be volt jelentve - szinte mindenki elment már.
Rendbontás nem történt - bár a Budapesti Rendőr-főkapitányság közleménye szerint - a tüntetők folyamatosan provokálták az egyenruhásokat.

Nem ez volt az egyetlen tüntetés szombaton, amit az őszödi beszéd kiszivárgásának évfordulójára rendeztek. Délelőttől kezdődően a Hősök terén, délután négy órától pedig a Budai Várban gyűltek össze a demonstrálók. A rendőrségnek egyetlen esetben sem kellett beavatkoznia.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását