2024. április 26. - Ervin

Wittner összefogásról, a lelkész a "pszichopata" Gyurcsányról beszélt

Wittner Mária, a Fidesz országgyűlési képviselője is beszédet mondott szombaton a Hősök terén tartott kormányellenes demonstráción. Az időközben mintegy hatszáz főnyire növekedett hallgatóság előtt a rombolás és a hazugság elleni összefogást sürgetette a
2007. szeptember 15. szombat 14:11 - Hírextra

Az 1956-os forradalom után halálra ítélt Wittner Mária rövid beszédében úgy fogalmazott, hogy amit Széchenyi István idejében felépítettek, azt ma porig rombolják, és a sok felesleges hazug szó helyett cselekvésre lenne szükség.

A Hősök terére hirdetett nemzeti nagygyűlés néhány tucat résztvevővel kezdődött. A nyitást követő órákban jóval több tüntető érkezett a térre, sokan jöttek vidékről, egy autóbusz Debrecenből futott be. A demonstrálók számának bővülésével növekedett a tér két oldalán felsorakozott rendőrök száma is.

Az árpádsávos és nemzetiszínű zászlókat lobogtatók a miniszterelnök és a kormány távozását követelő jelszavakat skandálnak.

Felszólalt Kalmár László, a Magyar Nemzeti Bizottság 2006 képviselője, aki úgy fogalmazott: "akinek nem tetszik az árpádsávos zászló, az keressen magának másik országot". Kalmár László azzal tette nevét ismertté a sajtóban, hogy kártérítési pert indított a kormányfő és a pénzügyminiszter ellen közérdekű adatok eltitkolása miatt.

Ifjabb Hegedűs Loránt református lelkész beszédében védelmébe vette a Magyar Gárdát. Mindenkit arra szólított fel, hogy bátran merje vállalni nemzeti radikalizmusát, és elutasította Sólyom László köztársasági elnöknek az árpádsávos zászló mellőzésére tett felhívását. A református lelkész "szociopata állatnak" nevezte a miniszterelnököt.

A nemzeti nagygyűlés keretében tartott sajtóértekezleten jelentette be a kormány megbuktatását eredményező Y-terv elkészültét Fáber Károly, a Kossuth téri tüntetőket tömörítő tucatnyi csoport egyikének, a Rendszerváltó Fórumnak a képviselője.

Elmondta, hogy hétfőn felvonulást tartanak a Corvin közből a Kossuth Lajos térre. A rendezvénynek a bejelentés szerint éjjel 23.00 véget kellene érnie, de közölte, hogy ha radikalizálódik a tömeg a bejelentett demonstrációt spontán tüntetésként folytatják és "passzív ellenállással még aznap megbuktatják a kormány.

Az ellenállás részleteiről nem kívánt nyilatkozni, mindössze annyit mondott Y-terv" néven kidolgozták a részleteket és a "népfelség elve" alapján fogják távozásra kényszeríteni a kormányt.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását