2024. április 19. - Emma

Tengerbe dobták az eltűnt kislány holttestét?

A tengerbe dobhatták a tavasszal Portugáliában eltűnt brit kislány holttestét, amely így valószínűleg soha nem fog előkerülni - szombati londoni sajtóértesülések szerint ez a legújabb feltevése a portugál nyomozóknak, akik a világszerte szinte példátlan f
2007. szeptember 15. szombat 15:00 - Hírextra

Az Angliában élő skót orvos házaspár, Kate és Gerry McCann négyéves gyermeke, Madeleine május 3-án tűnt el a dél-portugáliai Praia da Luz főleg britek látogatta üdülőközpontjának egyik szállodájából, miközben a szülők egy közeli étteremben, baráti társasággal vacsoráztak.
A gyermek felkutatására azonnal hatalmas nemzetközi kampány bontakozott ki, ám az utóbbi két hétben a portugál nyomozók figyelme egyre inkább a szülők felé fordult. A vizsgálat drámai fejleményeként a múlt hét végén mindkettőjüket hivatalosan gyanúsítottá nyilvánították.

Bár hazautazhattak, a brit sajtó szerint gyakorlatilag kész van a rendőrségi vádemelési javaslat, amelynek alátámasztására a nyomozók egy négyezer oldalas vizsgálati dossziét adtak át a portugál ügyészségnek.


A szombati The Sun új értesülése szerint azonban a vizsgálatot végző detektívek arra a következtetésre jutottak, hogy a kislány holttestét nehezékekkel ellátott zsákba rejtve, egy brit tulajdonú jachtról a tengerbe hajították. Ez a szülők elleni vádemelést is megnehezítheti, hiszen ha nincs holttest, akkor nincs olyan bizonyíték sem, amely alátámasztaná az emberölési vádat.


A portugál nyomozók alapfeltevése az, hogy a szülők véletlenül okozhatták Madeleine halálát, esetleges gyógyszer-túladagolással, azután pánikba estek és eltüntették a gyermek holttestét. Már korábban is felmerült az a gyanú, hogy Kate McCann, aki körzeti orvosként dolgozik, fájdalomcsillapítót vagy altatót adhatott be a kislánynak, aki véletlen túladagolás miatt meghalt, bár ezt a házaspár határozottan tagadja.


Londoni értesülések szerint a portugál rendőrség még vádalkut is felajánlott Kate McCannnek: ha beismeri a véletlen emberölést, egy év börtönnel megúszhatja.
A gyanúsítás központi eleme két vérminta: az egyiket a szállodai szobában találták, a másikat abban az autóban, amelyet a szülők a gyermek eltűnése után 25 nappal béreltek. A rendőrség feltevése az, hogy az addig rejtegetett holttestet a házaspár ebben a kocsiban vitte el valahová, ahol megszabadultak tőle.


Az eddigi elsődleges feltételezés az volt, hogy valahol eltemették; az a teória, hogy a tengerbe dobták, most került elő első ízben.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását