2024. május 4. - Mónika, Flórián

Megkerülhetetlen egészségügyi reform

Az egészségügyi reform megkerülhetetlen, és az SZDSZ célja az, hogy még ebben a ciklusban megvalósuljon - szögezte le Gulyás József, a szabad demokraták országos tanácsának elnöke a Liberális hét miskolci rendezvényén tartott sajtótájékoztatóján.
2007. szeptember 15. szombat 06:34 - Hírextra

A Szabad Demokraták Szövetsége azt szeretné, ha a változás ebben a ciklusban valósulna meg. Ez a kormány, a koalíciós pártok közös sikere lenne az egészségügyi ellátásban - mondta a politikus.
Gulyás József úgy fogalmazott: biztos abban, hogy megkerülhetetlen az egészségügyi reform, és az SZDSZ azt szeretné, ha ez most, és nem 8-10 évvel később valósulna meg, ellenkező esetben "rengeteg probléma jelenne meg az ellátásban".

Az SZDSZ úgy gondolja, hogy az egészségügyben nem források kivonására, hanem bevonására van szükség, és "erről szól a mi több-biztosítós modell javaslatunk, erről szól, hogy azt szeretnénk, ha a szakmai befektetők megjelennének az ellátásban" - tette hozzá a liberális párt országos tanácsának elnöke.

A politikus elmondta azt is: hisz abban, hogy a koalíciós pártok felelősségérzete működik, és jövő hétfőn megállapodnak ebben a kérdésben.

A megállapodás ugyanakkor nem öncélú, "nem a megállapodásért akarunk megállapodni, hanem azért, hogy jobb ellátás legyen" - tette hozzá, megjegyezve: ha ezt a felek nem tudják garantálni, akkor nincs értelme megállapodni.

Újságírói kérdésre válaszolva Gulyás József azt mondta: "az SZDSZ-nek akkor van értelme részt venni a koalícióban, és akkor van értelme az egészségügyért felelősséget vállalni", ha azzal egyetért, tud vele azonosulni, és hitelesen tudja képviselni.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását