2024. május 7. - Gizella

Bayer Zsolt: nincs itt az ideje a forradalomnak

Nincs itt az ideje a forradalomnak, így maradnak az alkotmányos keretek és meg kell nyerni a népszavazást - jelentette ki szombaton Bayer Zsolt publicista, a Budai Várban tartott kormányellenes tüntetés főszónoka.
2007. szeptember 15. szombat 20:41 - Hírextra

Úgy fogalmazott: "ha ezt a népszavazást elveszítjük, akkor mi magunk legitimáljuk az őszödi gazember hatalmát". A közíró szerint ma látszatvilágban élünk.


A forradalom lehetőségéről szólva úgy fogalmazott: forradalmat nem lehet csinálni, az jön magától. Bayer Zsolt a békés, vidám és passzív rezisztenciára példaként említette, hogy ha bevezetik az ingatlanadót, akkor "mosolyogva, derűsen, mi majd nem fizetjük be az ingatlanadót".


A Bayer Zsolt előtt felszólaló szónokok Gyurcsány Ferenc és kormánya reformintézkedéseit bírálták, különösen az oktatás és az egészségügy területeit érintő reformokat. Papp Lajos szívsebész egyebek között arra hívta fel a figyelmet, hogy a kormány rossz intézkedéseinek hatására évente több száz orvos és nővér hagyja el az országot.


A Szent György téren tartott tüntetés programja az első szónokok elhúzódó beszédei miatt jelentősen csúszott, a fő szónokokra várók emberek közül sokan, mintegy ezren, már akkor elhagyták a helyszínt, amikor Morvai Krisztina, a Civil Jogász Bizottság társelnöke szó szerint elismételte mindazt, amit nem sokkal korábban mondott el a Hősök terén a boldog Magyarországról szóló álmáról.

 
"Unalmas a rendezvény" - mondták többen az MTI tudósítójának azok közül is, akik a Hősök teréről jöttek át árpádsávos zászlóikkal Budára, az elnöki palota elé


A kormányellenes tüntetés jó egy órával később ért véget a tervezettnél. Az emberek többsége este hét óra után békésen elhagyta a Szent György teret.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

thurvj97
2007. szeptember 16. 14:09
Ki ez az idegbeteg?Egykoron a KISZ vezetőknek nyalt,ma a Viktor popójára ácsingozik. Tessék mondani miért van hírértéke,hogy egy ilyen senki böfög valamit?
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását