2024. május 3. - Tímea, Irma

Szegény a király

Lapbeszámolók szerint II. Albert belga király a legszegényebb a koronás fők között Európában. Az udvar közlése szerint a 73 éves uralkodónak csak 12,4 millió euró van a számláján.
2007. szeptember 14. péntek 12:45 - Hírextra

A Het Laatste Nieuws szerint a király az említett összegen túl birtokosa egy drága jachtnak, valamint egy dél-franciaországi villának is, mindezzel azonban majdhogynem nincstelen a többi európai uralkodóhoz képest.

Az öreg kontinens leggazdagabb uralkodója II. János Ádám liechtensteini herceg, akinek becsült vagyona három milliárd euróra rúg. Őt II. Erzsébet brit királynő követi a listán 1,8 milliárd eurós vagyonával. A képzeletbeli dobogó harmadik fokát János Károly spanyol király foglalja el, az ő vagyonát 1,7 milliárd euróra becsülik. Henrik luxemburgi nagyherceg 1,2 milliárdos vagyonával még mindig százszor gazdagabb belga kollegájánál.

A bűvös milliárdos vagyont ugyan nem éri el Károly Gusztáv svéd király, de 793 millió eurós vagyona azért nem ad okot aggodalmakra. Szintén egymilliárd alatt szerénykedik Albert monacói herceg (775 millió euró), Beatrix holland királynő (217 millió), Margit dán királynő (146 millió), és Harald norvég uralkodó (141 millió). A mostani becslések szerint II. Albert belga király a tizedik, s egyben utolsó helyet foglalja el a listán.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását