2024. május 16. - Mózes, Botond

A főpolgármester-helyettes látogatása a Bajcsy-Zsilinszky kórházban

Elkötelezett vagyok az iránt, hogy a fővárosban létrejöjjön egy komplex, jól működő, korszerű kórházi ellátórendszer, amely minőségi betegellátást nyújt, s egyben hatékonyan támogatja a megelőzést - mondta Horváth Csaba főpolgármester-helyettes, miután pé
2007. szeptember 14. péntek 18:25 - Hírextra

Hozzátette: ezen célok elérése érdekében szükség van a feltételek javítására, a szakmai munka erősítésére, és az erőforrások célszerű felhasználására. "Olyan rendszer megteremtéséért kívánok dolgozni, amely betegeknek és orvosoknak egyaránt jobb körülményeket biztosít, amelyben - átláthatósága folytán - a beteg könnyebben igazodik el", ehhez azonban szakmai és politikai összefogás kell - mondta.

A Bajcsy-Zsilinszky Kórház és Rendelőintézetben 2006 őszére készült el az új diagnosztikai és műtéti tömb. A fővárosi kezelésű intézmény új blokkjának építésére és az orvos-technológiai berendezések beszerzésére együttesen mintegy 9,5 milliárd forintot fordítottak. Ebben az évben további 140-160 millió forintot költhet az intézmény eszközbeszerzésére. Az "A" épület felszabaduló részeinek felújítására a főváros költségvetésében 2007. évi előirányzatként mintegy 500 millió forint áll rendelkezésre.


A Bajcsy-Zsilinszky kórház - súlyponti intézményként - a főváros X. és XVII. kerületének járó- és fekvőbeteg-szakellátását, és a kelet-budapesti régió és agglomerációjának magas szintű ellátását biztosítja, valamint működteti a kerületek gondozó-hálózatát. A két kerületben jelenleg mintegy 200 ezer lakost lát el. Az új épületrészben havonta átlagosan 2.200 fekvő beteget, 34.500 ambuláns esetet lát el.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását