2024. március 29. - Auguszta

Verseny az utolsó szabad fővárosi rádiófrekvenciáért

Már csak nyolcan versengenek az utolsó szabad fővárosi rádiófrekvenciáért, mivel a médiahatóság a napokban a tizenegy pályázatból hármat érvénytelennek nyilvánított - derül ki az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) döntéséből.
2007. szeptember 13. csütörtök 09:00 - Hírextra

Hiánytalan pályázati anyagot csak a Magyar Katolikus Rádió Alapítvány, az Oxygen Rádió Kft. Konzorcium és a Retro Rádió Konzorcium adott be, míg a fennmaradó öt induló esetében hiánypótlást rendelt el, illetve további felvilágosítást kért az ORTT.

Nyáron még azt tervezte a médiahatóság, hogy szeptember végére dől el, melyik társaság sugározhat műsort a Rádió Deejay egykori frekvenciáján; de a hiányosságok pótlása miatt ez feltehetőleg október közepére, végére csúszik.

A médiahatóság a közelmúltban közzétette a hullámsávra kiírt pályázatot, amely szerint az érdeklődők július 24-én nyújthatják be ajánlatukat.

A kiírás szerint az értékelés során megszerezhető 31 pontból 20 függ attól, mekkora műsoridőt vállal a jelentkező, míg a műsorterv 5, a szakmai tapasztalat és az üzleti terv 2-2 ponttal jutalmazható; a fennmaradó 2 pontot más szempontok alapján ítélheti oda a testület.

A közel egy és háromnegyed millió hallgató elérésére alkalmas Budapest 92,9 MHz-es frekvencián tavaly májusig sugárzott a Rádió Deejay, amely műsorszolgáltatási jogosultságának lejárta után visszaadta a frekvenciát.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását