2024. május 21. - Konstantin

Szili Katalinnal találkozott a kisebbségi ombudsman

Szili Katalin házelnökkel találkozott Kállai Ernő, a nemzeti és etnikai jogok országgyűlési biztosa, hogy a kisebbségek parlamenti képviseletének megoldási lehetőségéről tárgyaljanak - tájékoztatta az ombudsman csütörtökön az MTI-t.
2007. szeptember 13. csütörtök 13:23 - Hírextra

Az országgyűlési biztos a még kedden lezajlott találkozóról szólva azt mondta: tájékoztatta Szili Katalint, hogy megalakítják a nemzetiségiek egyeztető fórumát, a II. Kisebbségi Kerekasztalt, amely a 13 nemzeti és etnikai kisebbség közös céljait kívánja összehangoltan megfogalmazni, így a parlamenti képviseletről is egységes álláspontot alakítanak ki.

Kállai Ernő közlése szerint az Országgyűlés elnöke a Magyarországon élő nemzetiségek fórumának létrehozását javasolta, ami még az országos kisebbségi önkormányzatok elnökeivel május végén a parlamentben folytatott találkozón fogalmazódott meg.

A tervek szerint testületben a kormány, a frakciók és a nemzeti kisebbségek vezetői vennének részt.
A kisebbségi ombudsman az MTI-nek elmondta azt is, hogy Sólyom László köztársasági elnökkel, Gyurcsány Ferenc miniszterelnökkel és a parlamenti pártok elnökeivel még az ősz folyamán találkozni fog, hogy kisebbségi szószólóként - mind a 13 országos önkormányzat álláspontját képviselve - sürgesse a kisebbségek parlamenti képviseletének megteremtését.

Kállai Ernő megjegyezte, a kisebbségek parlamenti képviseletéért szót emelve még három közjogi méltósággal készül tárgyalni. Emlékeztetett arra is, hogy az Országgyűlés elnökén kívül már az Alkotmánybíróság elnökével is találkozott ebben az ügyben.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását