2024. április 25. - Márk

Horvátországban nyitja az évadot a Krétakör

A Krétakör Színház az elmúlt évekhez hasonlóan az idén is külföldi vendégjátékkal kezdi a színházi évadot: szeptember közepén Horvátországban és Szlovéniában adja elő FEKETEország című produkcióját a társulat - tájékoztatta Csóka Tímea sajtóreferens csütö
2007. szeptember 13. csütörtök 14:48 - Hírextra

A társulat szeptember 14. és 17. között a Zagreb World Theatre Festival meghívására Horvátországban játssza a Schilling Árpád által rendezett darabot. A fesztiválprogramban a Krétakör előadása mellett szerepel többek között a berlini Schaubühne két produkciója, Anna Mele türkmenisztáni rendező Lear király-adaptációja és az orosz Pjotr Fomenko által színpadra állított Három nővér.

A turné folytatásaként a FEKETEország stábja Szlovéniába utazik, ahol szeptember 18. és 20. között az EX PONTO Fesztivál programjában szerepel az előadás.

A ljubljanai fesztivál a Politika és Színház alcímet viseli, célja, hogy egy csokorba fűzze a kelet- és közép-európai politikai élet jelenségeire reflektáló alkotásokat. A Tito-rezsimtől kezdve a szocializmusig, a magyar atlétától a Kis hercegig minden és mindenki pellengérre kerül a lengyel, cseh, bosnyák, szerb és horvát fellépők előadásaiban - olvasható a közleményben.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását