2024. május 4. - Mónika, Flórián

Egyházi iskolákban a Magyar Gárda

A Magyar Gárda internetes oldalán megjelent listából kiderül: a gárda országjáró körútjának tizenegy vidéki helyszíne között több egyházi intézmény is megtalálható, miközben korábban valamilyen formában mindhárom történelmi egyház vezetése elhatárolódott
2007. szeptember 13. csütörtök 08:49 - Hírextra

A Magyar Katolikus Püspöki Konferenciánál a lap sikertelenül érdeklődött azután, miért tart rendezvényt a gárda egy piarista oktatási intézményben. Elérték viszont a kecskeméti Piarista Gimnázium igazgatóját. Nagy Attila a Népszavának azt mondta, a Jobbiknak, a "Félreértések a Magyar Gárda körül" című rendezvényre adták ki az intézmény dísztermét.

A gárda két református intézményben is fórumot tart: a miskolci Lévay József Református Gimnáziumban és a nyíregyházi Református Gyülekezeti Házban. A lap érdeklődésére Csoma Áron, a református egyház szóvivője azt mondta: ő nem tud ilyen rendezvényekről, de biztos benne, hogy az adott egyházkerület vezetése sem tud.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását