2024. április 16. - Csongor

Bajánál árad a Duna

Víz alá került Bajánál a hullámtérben a Duna-parti hétvégi házak jelentős része. Az áradó folyó várhatóan pénteken tetőzik, 8 méterrel. A vízügyi igazgatóság kedden este rendelte el az elsőfokú árvízvédelmi készültséget. Ez a gyakorlatban csak a védművek
2007. szeptember 13. csütörtök 07:11 - Hírextra

Napok óta pakolják a nyaralótulajdonosok a bútoraikat, értékeiket a hétvégi házak felső szintjére. A Duna szerdán már a hullámtéri épületek többségének alsó szintjét elöntötte. A magasabban fekvő házakat még meg lehet száraz lábbal közelíteni, a többi épületet viszont már csak csónakkal.

Szerdán délután 760 centi volt a Duna vízállása Bajánál. A víz mág árad, várhatóan pénteken 800 centi körül tetőzik - mondta a Független Hírügynökségnek Telkes Róbert, az Alsó-Duna-völgyi Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság igazgatója.

A Duna vízszintjének emelkedése miatt kedden este elrendelték az elsőfokú árvízvédelmi készültséget. A másodfokot akkor rendelik el, ha a vízszint 8 méter fölé emelkedik.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását