2024. május 2. - Zsigmond

Kevesebb bünöző a Balatonon

Eredményes volt a dél-balatoni bűnmegelőzési centrumok tevékenysége - így összegezték az elmúlt hónapokban végzett munkát szerdán a Siófokon tartott szezonzáró ünnepségen.
2007. szeptember 12. szerda 14:41 - Hírextra

A Balaton déli partján Siófokon, Balatonföldváron, Balatonlellén és Fonyódon kialakított bűnmegelőzési centrumokban az idén immár hetedik éve hivatásos rendőrök és önkéntesek fogadták a bejelentéseket, adtak felvilágosítást a hazai és külföldi vendégeknek, s működött strandfigyelő szolgálat a nyári turisztikai szezonban.

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság kezdeményezése egyértelműen beváltotta a hozzáfűzött reményeket - emelte ki Molnár Zsolt, a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársa, a bűnmegelőzési program, egyúttal a centrumok irányítója.

Ezt igazolja, hogy azokon a településeken ahol bűnmegelőzési centrum működött, a megnövekedett vendégforgalom ellenére sem nőtt, a siófoki rendőrkapitányság illetékességi területen pedig júliusban és augusztusban csökkent a bűncselekmények száma az előző év hasonló időszakához képest - tette hozzá.

Molnár Zsolt szerint eredményességüket támasztja alá, hogy a kimutatások szerint a programban résztvevő településeken a bűncselekmények több mint felét az úgymond szolgálati időn kívül, azaz délelőtt 10 óra előtt és este 18 óra után követték el, továbbá az önkormányzatok egyre növekvő érdeklődése és igénye a már meglévő centrumok körének bővítése iránt.

Az önkormányzatok által biztosított irodákban július 2-tól augusztus 20-ig, naponta 10 és 18 óra között tehettek bejelentést strandlopásokról, autófeltörésekről és egyéb bűncselekményekről, illetve kérhettek több nyelven tájékoztatást a nyaralók és a helybeliek.

A programban mintegy 60-an vettek részt, köztük hivatásosok mellett nyugdíjas rendőrtisztek, pedagógusok, rendőrnek készülő középiskolások és tolmácsként egyetemisták, akik a panaszok felvétele mellett gyalogosan, kerékpárral és kismotorral járták a forgalmas üdülőhelyeket, szórólapokat osztottak, tájékoztatták a tőlük segítséget, felvilágosítást kérőket.

A bűnmegelőzési centrumok működését az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium 8, az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium 1,2 millió forinttal támogatta.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását