2024. május 6. - Ivett, Frida

Ötmilliárd forint értékű kötvényt bocsát ki a borsodi önkormányzat

Ötmilliárd forint értékű kötvénykibocsátásról döntött keddi ülésén a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei önkormányzat közgyűlése, miután a költségvetési hiány jelentős mérséklésére nem látott más esélyt.
2007. szeptember 11. kedd 15:20 - Hírextra

A megyei önkormányzat költségvetésének helyzete súlyos, feszültségekkel terhelt, az intézmények működtetését csak folyamatos hitelfelvételekkel tudja biztosítani - érvelt Ódor Ferenc (Fidesz) közgyűlési elnök a képviselőknek a kötvénykibocsátás indokáról.

A megyei önkormányzat által fenntartott intézmények épületeinek többsége elavult, felújításuk, korszerűsítésük sürgető, a rekonstrukciók csak pályázat útján elnyert pénzekből valósulhatnak meg, ehhez azonban önerő kell, a saját forrás azonban nehezen teremthető elő. A költségvetési hiány, a jelentkező feladatok teszik szükségessé a külső források keresését - tájékoztatott a közgyűlési elnök.

 A megyegyűlés jóváhagyta az ötmilliárd forint összegű kötvénykibocsátást, tíz év futamidőre, változó devizanemben. Az összegből 4 milliárd forinttal csökkentik az önkormányzat folyószámla hitelét, míg egymilliárd forintot fejlesztésekre, felújításokra fordítanak.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását