2024. május 5. - Györgyi

Konferencia az afganisztáni magyar szerepvállalásról

Afganisztánban megnyertük a háborút, de a békét még nem - jelentette ki az Országgyűlés elnöke kedden a Parlament Felsőházi termében rendezett konferencián. Szili Katalin hozzátette: az ázsiai országot szinte a semmiből kell most újjáépíteni.
2007. szeptember 11. kedd 12:39 - Hírextra

A házelnök a 6 évvel ezelőtti, Amerikát ért terrortámadásokról szólva azt mondta, 2001. szeptember 11-én világossá vált, hogy át kell értékelnünk a biztonságról alkotott nézeteinket. Szili Katalin a terrorizmus elleni harccal kapcsolatban kijelentette, az emberi jogokat ebben a küzdelemben is tiszteletben kell tartani.

A konferencián felolvasták a kormányfő levelét is. Gyurcsány Ferenc köszöntőjében azt írta, az afganisztáni rendezés különleges próbatétel, hiszen az országban a terrorizmus és a kábítószer-termesztés együtt, összefonódva van jelen. Kiemelte, hogy a problémákat csak összefogással lehet megoldani.

Szekeres Imre honvédelmi miniszter arról beszélt, hogy hamarosan a magyarok veszik át fél évre a kabuli repülőtér irányítását, jövőre pedig magyar különleges egységek érkeznek Afganisztánba, hogy a különböző műveletekben részt vegyenek. A tárcavezető egyúttal a NATO legkeményebb próbatételének nevezte az ázsiai országban folyó akciót. Ennek sikere hosszú távon kihat a régióra és a világra is - hangsúlyozta Szekeres Imre.

April Foley, Amerika budapesti nagykövete köszönetet mondott Magyarországnak az afganisztáni szerepvállalásért. Elismerően szólt az eddigi eredményekről. April Foley a 6 évvel ezelőtti merényletekkel kapcsolatban kiemelte, a terrorizmus elleni sikeres harchoz globális összefogásra van szükség.

Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását