2024. május 16. - Mózes, Botond

Jogerős az ítélet az orvos ellen

A másodfokú ítélet alapján is bűnös az a szigetvári orvos, aki két évvel ezelőtt mentővel Pécsre küldött egy mandulaműtéten átesett kisfiút - ezt állapította meg kedden a Baranya Megyei Bíróság. Az ötéves gyermek a mentőben meghalt. A bíróság foglalkozás
2007. szeptember 11. kedd 15:07 - Hírextra
A szentegáti kisfiút egy mandulaműtét után néhány nappal vérző torokkal vitte be édesanyja a szigetvári kórházba. Az ügyeletes orvos nem tapasztalat vérzést, így nem látta el, hanem Pécsre küldte. Arra hivatkozott, hogy a pécsi kórházban jobbak a személyi és a tárgyi feltételek a kisfiú ellátásához. Ezért a kisfiút beültette egy mentőbe, amely elindult Pécs felé. Pécsről pedig egy rohammentőt kért, amely szinté elindult. Az orvos elgondolása szerint út közben találkoztak volna, ahol a gyereket át lehetett volna tenni a rohammentőbe, és ott stabilizálni lehetett volna az állapotát, amíg Pécsre érnek a kórházba. A Szigetvári Kórházban - az orvos állítása szerint - nem volt megfelelő intubáláshoz szükséges eszköz és úgynevezett centrális vénát sem lehetett bekötni a gyereknek. Az ötéves kisfiú elvérzett a mentőben.

A Baranya Megyei Bíróság helybenhagyta pécsi városi bíróság elsőfokú ítéletét. Foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetésben találta bűnösnek az orvost, ezért 6 hónapi fogházra ítélték, a büntetés két évre felfüggesztették. A megyei bíróság úgy ítélte meg, hogy az orvosnak a Szigetvári Kórházban stabilizálni kellett volna a gyereket, amíg a Pécsről induló rohammentő a kórházba ér.

Az orvosnak nem kell börtönbe vonulnia. A bíróság elmondása szerint a legenyhébb büntetésben részesült, a jövőben pedig továbbra sem minősül büntetett előítéletűnek. Az orvos egyébként most is Németországban dolgozik.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását