2024. április 27. - Zita

Hol van a 600 millió?

A Fidesz szerint a Fővárosi Önkormányzat csaknem 600 millió forintos útfelújítási támogatással nem tud elszámolni. Az ellenzéki párt ezt a Közép -Magyarországi Regonális Fejlesztési Tanács Monitoring Bizottságának ellenőrzéseire hivatkozva állítja.
2007. szeptember 11. kedd 14:24 - Hírextra

Az önkormányzat, a gyanú szerint, több pénzt vett fel az útfelújításokra, mint amekkora munkát valójában elvégeztetett a kivitelezőkkel.

György István, fideszes fővárosi önkormányzati képviselő keddi sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy a Fővárosi Önkormányzat, amikor a regonális tanácshoz pályázott a támogatásért, valótlan adatokat szolgáltatott. Aztán a beruházás költségeinek összeállításakor nem a valóságnak megfelelő, hanem annál magasabb beruházási összegekkel számolt és így jogosulatlan támogatási összeget szerzett meg. Szerinte bűncselekmény gyanúját is felveti az ügy.

Wintermantel Zsolt, ugyancsak fővárosi önkormányzati képviselő egy konkrét példán kesztül mutatta be a visszásságot, amit a monitoring bizottság feltárt. A budapesti XVIII kerületi Kele utca, Méta utca, Margó Tivadar utcákban 1600 méter útburkolat felújítására pályázott a főváros. A kért támogatást meg is kapta, majd megbízta a beruházót az 1600 méter út felújításával. A beruházó a munka elvégzésére több mint 49 millió forintot kapott. A műszaki átadásról szóló dokumentom szerint azonban csak 737 méter utat újítottak fel, azaz a felét annak, amire az eredeti kiírás szólt.

A Fidesz ezért egy teljeskörű vizsgálatot követel és a későbbiekben, ha minden momentumra fény derül, szakmai és politikai felelősségre vonást is.

Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását