2024. április 25. - Márk

Orvvadászt fogtak a Bakonyban

Lőfegyverrel való visszaélés és lopás bűntettének alapos gyanúja miatt előzetes letartóztatásba helyeztek egy 28 éves ajkai fiatalembert, aki az elmúlt egy-másfél évben engedély nélkül vadászott a bakonyi erdőkben, sőt átrándult a közeli országokba is kül
2007. szeptember 10. hétfő 15:56 - Hírextra

Dániel-Tóth Zoltán elmondta: a férfi sem fegyvertartási, sem vadászati engedéllyel nem rendelkezett - korábban már felfüggesztett szabadságvesztésre ítélték orvvadászat miatt -, mégis rendszeresen ejtett el vadakat a bakonyi erdőkben és a Somló-hegy mentén.

Az orvvadász annyira "vérszemet kapott", hogy nem egyszer átrándult például Romániába, Ausztriába, Németországba, Olaszországba és Svájcba is, ahol a hegyekben rendkívül értékes vadakra (kőszáli kecskékre, zergékre) vadászott - tette hozzá a szóvivő.

A fegyverét és a trófeákat minden alkalommal sikerült átcsempésznie a határokon - jegyezte meg a szóvivő, rámutatva, hogy az ajkai férfi vállalkozóként mindig teherautóval közlekedett a határátkelő helyeken.

Dániel-Tóth Zoltán ismertetése szerint Svájcban például egy kőszáli kecske, vagy alpesi zerge trófeája 5-6 millió forintot is megér, s egy ottani vadásztársaság évente mindössze egy kecske, vagy zerge kilövésére kap engedélyt.

A szóvivő tájékoztatása szerint az ajkai fiatalember lakásán tartott házkutatás során 3 kőszáli kecske, 9 zerge, 10 szarvas és 45 őz trófeája került elő, de találtak nála néhány kitömött nyestet, borzot és mormotát is.

A becslések szerint az orvvadászattal okozott kár 10-20 millió forint közöttire tehető. Dániel-Tóth Zoltán utalt arra is, hogy a bűnügynek van még két gyanúsítottja - a "főkolompos orvvadász" társai, akik a bakonyi vadorzásokra kísérték időnként barátjukat -, őket azonban nem vették őrizetbe, viszont lakhelyelhagyási tilalmat rendeltek el a számukra.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását