2024. április 29. - Péter

Szijjártó: az egészségügyi kormányzat csak szűk üzleti csoport érdekein gondolkodik

Szijjártó Péter országgyűlési képviselő, a Fidesz szóvivője szerint mindenki számára végérvényesen világossá vált: az egészségügyi kormányzat csak azon gondolkodik, hogy egy szűk üzleti kör miként teheti rá kezét az egészségbiztosítási kassza milliárdjai
2007. szeptember 9. vasárnap 19:07 - Hírextra

A politikus vasárnapi budapesti sajtótájékoztatóján reagált Horváth Ágnes egészségügyi miniszter és Horn Gábor szabaddemokrata ügyvivő tájékoztatójára.

Kifejtette, hogy a "súlyosan antiszociális kormány" egy szűk kör pártjára állt - szemben a Fidesszel, amely mindig az emberek, a betegek, az orvosok pártján állt és ott is fog állni.

Ezt részletezve hangsúlyozta, hogy kormányváltás esetén megszüntetik azt a rendszert, ahol "a gyógyításhoz, gyógyuláshoz jutás nem jog, hanem kiváltság".

Hozzáfűzte, hogy leállítják az egészségbiztosítás privatizációját és megszüntetik az úgynevezett több-biztosítós modellt, ami értékelésük szerint több járulékfizetési kötelezettséggel, több kórházbezárással és még hosszabb várólistákkal jár.

Az ellenzéki politikus véleménye szerint ez utóbbi biztos pont lehet a biztosítótársaságok számára, akik szintén felhozzák a bizonytalanságot a több-biztosítós rendszer körül.

Szijjártó Péter közlése értelmében jelenleg rohamosan nő az infarktusos megbetegedések száma "az irreálisan hosszú várólisták következtében" , a bizonytalanság miatt nyolc százalékkal nőtt a csecsemőhalandóság és több kórház, kórházi osztály sodródott a bezárás szélére.

Arra a kérdésre, hogy miként számolnának fel egy már működő, szerződéses több-biztosítós rendszert, Szijjártó Péter úgy válaszolt, hogy a jelenlegi kormány mond fel évtizedes, sőt évszázados társadalmi szerződéseket, amit egy kormányzat nem tehet meg anélkül, hogy konzultálna az emberekkel.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását