2024. május 6. - Ivett, Frida

Ne legyen ingatlanadó

A kormány tegyen le az ingatlanadó bevezetésének tervéről, és arról, hogy áfakötelessé tenné a telek, illetve a két évnél fiatalabb házak értékesítését - mondta Szijjártó Péter, a Fidesz szóvivője pénteken Budapesten sajtótájékoztatón.
2007. szeptember 7. péntek 12:27 - Hírextra

Az ellenzéki politikus úgy fogalmazott: a Fidesz felszólítja a kormányt, hogy felejtse el azokat a terveket, amelyek a jövő évre vonatkozó adóemeléseket tartalmazzák. Hozzátette: az emberek megélhetése most már "végveszélybe" került.

A pártszóvivő kiemelte, hogy a kormány, Gyurcsány Ferenc ígéretének dacára jövőre ismét adót emel és bevezeti az ingatlanadót is. Beszámolt arról, hogy a telkek és a két évnél nem idősebb házak eladása esetén az eladó magánszemély az áfa megfizetésére lesz köteles, ami miatt - jegyezte meg - az árak húsz százalékkal fognak emelkedni.

Drágultak az energiahordozók, az utazás, az alapvető fogyasztási cikkek és most az ingatlan, a telek a következő a sorban - közölte Szijjártó Péter. Szerinte a kérdést most már úgy kell feltenni: "vajon hány bőrt akar lehúzni Gyurcsány Ferenc az emberekről?" A kormány ne emeljen adót, nem emelje az emberek terheit - szólított fel az ellenzéki képviselő.

Az értékalapú ingatlanadó bevezetése a júliusban aláírt koalíciós szerződés mellékletében szerepel, az ingatlantartáshoz és a tulajdonváltáshoz kapcsolódó közterhek egyidejű átalakításával, 2008. január 1-i hatállyal.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását