2024. május 18. - Erik, Alexandra

Lemond mandátumáról Mellár Tamás

Lemond mandátumáról a napokban Mellár Tamás, a Fidesz pécsi önkormányzati képviselője, mert úgy érzi: nincs eredménye a városért tett erőfeszítéseinek. Erről az érintett beszélt az MTI-nek pénteken.
2007. szeptember 7. péntek 12:13 - Hírextra

Az elmúlt egy évben hiába mondtam bármit, semmi eredménye, foganatja nem lett, mert javaslataimat a baranyai megyeszékhelyet kormányzó szocialista-liberális koalíció erőből leszavazta - mondta a városatya, a Pécsi Tudományegyetem közgazdász professzora.

Mellár Tamás hangsúlyozta: lemondása végleges, azt egy-két napon belül írásban is benyújtja Pécs jegyzőjéhez és a párt vezetéséhez.

Beszámolt arról, hogy egy évvel ezelőtt nagy ambíciókkal és lelkesedéssel kezdte meg képviselői munkáját. Ennek során azonban azzal kellett szembesülnie, hogy "a város letér a fenntartható növekedési pályáról", s nem hozza meg stabilizációra irányuló, szerinte nélkülözhetetlen döntéseket.

 Pécs adóssága jelenleg 18 milliárd forint, ami mellé a testület újabb 10 milliárd forint felvételéről határozott. "Ezzel 20-25 évre eladósodunk, gyakorlatilag gyermekeink, unokáink jövőjét árverezzük el.

Mivel ezt megakadályozni nem tudom, felelősséget sem vállalok érte" - fogalmazott Mellár Tamás.
Hozzátette: döntéséhez a végső lökést az adta, hogy a közgyűlés csütörtökön a jobboldali koalíció indítványára nem oszlatta fel önmagát.

Megjegyezte, unatkozni a jövőben sem fog, folytatja oktatói és kutatói munkáját a Pécsi Tudományegyetemen.

Mellár Tamás egyéni jelöltként, a 7. számú pécsi körzetből jutott be a közgyűlésbe, helyének betöltéséért időközi választást kell kiírni.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását