2024. május 6. - Ivett, Frida

Kevesen fizettek a diákigazolványért

Azoknak a diákok, akik időben, augusztus 5-ig befizették a diákigazolvány árát, szeptember 5-ig meg kellett kapniuk az új okmányokat, ugyanakkor eddig csak igénylők fele fizette be az igazolvány árát - közölte a szaktárca pénteken az MTI-vel.
2007. szeptember 7. péntek 16:47 - Hírextra

A távirati iroda annak kapcsán kereste meg a szaktárcát, hogy a Szolnokon megjelenő Új Néplap pénteki írása szerint több felsőoktatási intézménybe még nem érkeztek meg a diákigazolványok és ezek hiányában a vonatra nem válthatnak kedvezményes jegyet a felvett hallgatók. A lap értesülései szerint a Szolnoki Főiskola mezőtúri fakultásán a diákigazolványok mellett az érvényesítő bélyegek is hiányoznak. Ugyanezt a problémát jelezték más felsőoktatási intézménybe felvett hallgatók is.

A szaktárca azt írta: az Educatio Kht. tájékoztatása szerint 65 ezren igényeltek diákigazolványt, eddig azonban csak 37 ezren fizették be a díját.

A kht. a befizetési értesítéseket postán küldte ki még áprilisban, majd a hibát javítók számára júliusban a csekket. Az info@diakigazolvany.hu címre eddig kb. összesen 200 jelzést kaptak az elmúlt hónapokban, hogy nem érkezett meg a csekk. Őket tájékoztatták az egyéb befizetési lehetőségekről. A napokban is érkeznek befizetések, ezeket azonnal átadják az Állami Nyomdának gyártásra.

Azoknak az igénylőknek kellett szeptember 5-éig kiküldeni a diákigazolványt, akik augusztus 5-éig befizették a diákigazolvány árát, az intézmény pedig megadta az intézményi adatokat (erre szolgál a GOLYA nevű webes felület), illetve akiknek az igénylése egyébként rendben volt (pl. nem rossz a fénykép).

Az igénylőket a csekkes levélben tájékoztatták a befizetés módjáról, határidejéről. A napokban küldenek emailt azoknak, akik nem fizették még be a diákigazolvány árát - írta a minisztérium.

Az OKM ugyanakkor felhívta a figyelmet arra, hogy a felsőoktatási intézmények kötelesek hallgatóik kérésére ideiglenes diákigazolványt kiadni, és azt a közlekedési vállalatok kötelesek elfogadni.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását