2024. május 4. - Mónika, Flórián

Amazónia ellensége a marha

Nem a szójatermesztés fokozódása, hanem a belterjes szarvasmarha-tenyésztés a fő felelős az amazóniai őserdő pusztulásáért - mutatta ki egy tanulmány, amelyet egy brazil kormányszervezet tett közzé.
2007. szeptember 5. szerda 19:59 - Hírextra
"Amazóniának nem a szója, hanem az állattenyésztés a hóhéra. Tévedünk a felelőst illetően és ez odavezet, hogy hibás politikát érvényesítünk" - jelentette ki Julio Miragaya, a tanulmány szerzője a Valor című gazdasági lap keddi számának nyilatkozva. A szerző a területi tervezési és igazgatási tanács felelőse, ez a szervezet a területi integrációs minisztérium alá tartozik.

Miragaya adatai szerint 1990-től 2005-ig 34,67 millió hektárral nőtt Brazíliában az állattenyésztésre használt terület és csak 5,41 millió hektárral a szójaföldek nagysága. Ebben az időszakban 41 százalékkal nőtt a brazil szarvasmarha-állomány.

A mai 60 milliós állomány 81 százaléka abban a kilenc brazil szövetségi államban található, amelyek Amazóniát alkotják.

A közgazdász szerint a jövedelmezőbb szója termesztése csökkentette az állattenyésztésre szolgáló földek nagyságát - aggasztónak tartja azonban, hogy októberben olyan törvénytervezet kerül a parlament elé, amely újabb térségekben engedélyezné a szarvasmarhatartást.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását