2024. május 20. - Bernát, Felícia

Liam Fox brit ellenzéki képviselő Magyarországon

Magyarországra látogat, és szerdán a honvédelmi miniszterrel találkozik Liam Fox brit ellenzéki képviselő, aki januárban felvetette Magyarország NATO-tagságának felfüggesztését.
2007. szeptember 4. kedd 17:55 - Hírextra

A képviselőt Szekeres Imre honvédelmi miniszter hívta meg, azután, hogy Liam Fox januárban a Financial Times idézete szerint kijelentette: Lengyelországban és Magyarországon járt, és ott elpanaszolta, hogy ezek az országok "beléptek a NATO-ba, zsebre vágták a biztonsági garanciákat, majd csökkentették védelmi kiadásaikat".

A Honvédelmi Minisztérium tájékoztatása szerint szerdán a honvédség szolnoki helikopterbázisán találkozik Szekeres Imrével Liam Fox. A találkozón a miniszter és a bázis parancsnoka is előadást tart majd.

A vezető tory képviselő januárban azt mondta: a párt által szorgalmazott megállapodás alapján "felfüggeszthető lesz azon NATO-országok tagsága, amelyek (védelmi) kiadásai elmaradnak a közösen elfogadott szinttől".

Szekeres Imre januárban közölte: azért hívta meg a képviselőt, hogy Magyarországon személyesen folytathassák le ezt a vitát, s hogy közben az angol képviselő helyszíni tájékoztatást kapjon az ország NATO-szerepvállalásáról.

Szekeres Imre korábban hangsúlyozta, hogy ő nem találkozott Liam Fox brit ellenzéki képviselővel, a konzervatív árnyékkormány védelmiminiszter-jelöltjével, amikor az Magyarországon járt.

Fox tavalyi magyarországi látogatásán tárgyalt a Honvédelmi Minisztériumban, de a miniszterrel nem találkozott - ezt a vezető ellenzéki politikus személyes szóvivője közölte Londonban, még januárban.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását