2024. április 28. - Valéria

Az SZDSZ együttműködést ajánl a Fidesznek

Az SZDSZ azt ajánlja a Fidesznek, hogy amennyiben felbontja a Jobbikkal és a MIÉP-pel kötött szövetségét a II. kerületi önkormányzatban, a liberális képviselők készek együttműködni fideszes kollégáikkal a fontos döntésekben - jelentette be Badacsonyi Szab
2007. szeptember 4. kedd 18:21 - Hírextra

Javaslatunk az, hogy ha a Fidesz Óbudán felmondja a Jobbikkal és a MIÉP-pel kötött választási szövetséget és koalíciót, a liberális frakció nevében készséggel vállalom: képviselőink a fontos döntésekben készek együttműködni és támogatni a polgári frakciót" - fogalmazott a szabad demokrata politikus.

Az ajánlattal Badacsonyi Szabolcs nyílt levélben fordult Puskás Péterhez, a III. kerületi Fidesz frakcióvezetőjéhez, kérve, hogy mutassák meg, "közösen, együtt el tudunk határolódni a szélsőségektől". Hangsúlyozta: nem gondolják, hogy a Fidesz szélsőséges párt, emellett nem szabad veszélyeztetni a kerületi önkormányzat működőképességét.

Arra az újságírói kérdésre, hogy mi számít fontos kérdésnek, Badacsonyi Szabolcs példaként említette az önkormányzat költségvetését. "Ezekben a kérdésekben készek vagyunk a megfelelő feltételek mellett együttműködni velük" - mondta.

Horn Gábor ügyvivő emlékeztetett arra, a múlt héten Orbán Viktorhoz, a Fidesz elnökéhez intézett nyílt levelében Kóka János, az SZDSZ elnöke már felajánlotta, hogy ha a legnagyobb ellenzéki párt az önkormányzatokban felmondja a Jobbikkal kötött szövetséget, akkor a liberális képviselők helyben mindent megtesznek a fontos döntésekhez szükséges többség biztosítása érdekében.

Óbuda 35 tagú képviselőtestületében a Fidesz, a KDNP, az MDF, a MIÉP, a Jobbik és az Óbudáért-Békásmegyerért Egyesület alkotta többségnek 19, az MSZP és az SZDSZ alkotta ellenzéknek 16 képviselője van. A Fidesz-KDNP-MIÉP-Jobbik-MDF színeiben négy képviselő tagja a testületnek.

Horn Gábor idézte a Fidesz hétfőn kiadott közleményét, amelyben az ellenzéki párt hangsúlyozta: "a Fidesz - Magyar Polgári Szövetség megalakulása óta soha nem vállalt közösséget sem az antiszemitizmussal, sem semmilyen alkotmányellenes vagy diktatórikus mozgalommal vagy eszmével".

A liberális politikus szerint ezzel szemben a Fidesz az önkormányzatokban, a napi politikai életben hallgatólagosan és tevőlegesen is együttműködik a Jobbik "szélsőséges, neonáci nyilas párttal".

"Elvárjuk a Fidesztől, hogy sem tetteiben, sem szóban ne támogassa a radikális erőket" - jelentette ki Horn Gábor.

A sajtótájékoztatón kiosztott dokumentum szerint az országban kilenc önkormányzatban van Fidesz-KDNP-Jobbik együttműködés.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását