2024. április 19. - Emma

Woody Allen: nem voltam hatással senkire

"Csodálatosképpen sohasem éreztem, hogy bármelyik filmkészítőre is hatással lettem volna" - mondta Woody Allen Oscar-díjas filmrendező a velencei filmfesztiválon, ahol vasárnap - szokás szerint - versenyen kívül vetítették legutóbbi filmjét.
2007. szeptember 3. hétfő 12:39 - Hírextra
A 71 esztendős New York-i mester szerint több évtizedes munkássága nem hagyott nyomot a filmművészet többi alkotóinak munkájában: "Nem azért, hogy álszerénykedjek, de míg a kortársaim - Martin Scorsese, Francis Ford Coppola, Robert Altman, Steven Spielberg - hatását mindig éreztem, a saját befolyásomat sohasem fedeztem fel senkinek a munkáján" - állította Allen.

Az őt ért hatások közül Groucho Marx és Bob Hope munkásságát emelte ki a Cassandra's Dream (Cassandra álma) című filmjének sajtóértekezletén. A Londonban forgatott produkció Ewan McGregorral és Colin Farrell-lel a főszerepben két fivér történetét meséli el.

Allen visszatekintve "meglehetősen tragikus élményként" jellemezte az életet, amelyről neki "sivár és pesszimista" képe van. Megállapítását tompítandó azonban sietett hozzátenni, hogy úgy érzi, "akad azért néhány különösen élvezetes oázis is ebben a látomásban".
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását