2024. május 7. - Gizella

Berki mesésen "lovagolt"

Berki Krisztián még a gyengébbik lólengésgyakorlatával is toronymagasan vezet a stuttgarti olimpiai kvalifikációs tornászvilágbajnokság férfi selejtezőjében.
2007. szeptember 3. hétfő 14:58 - Hírextra
Az Európa-bajnok klasszis 15,925 pontot kapott, de számára most az a fontos, hogy bekerüljön a szer legjobb nyolc versenyzőjét felvonultató szombati fináléba. Az erősebbik gyakorlata amúgy három tizeddel többet ér, ha nincs rontás benne. Berki csak abban az esetben jut ki a pekingi olimpiára, ha aranyérmet szerez a németországi viadalon.

"Egy kis hiba volt a gyakorlat végén, de a többi jól sikerült. Összességében a 15,925 pont nem is olyan rossz. Idén volt már ennél jobb gyakorlatom és magasabb pontszámom is ugyan, de remélem, szombaton, a fináléban még jobb lesz!" - mondta Berki.

A korábban láb- és derékpanaszokkal küszködő Gál Róbert, valamint Hetrovics Marcell az összetettben próbálja meg kiharcolni az ötkarikás indulási jogot. Gál komolyabb rontás nélkül teljesítette hat gyakorlatát, ezért 85,725 pontot kapott, míg Hetrovics korláton és gyűrűn hibázott (85,175). Így előbbi még bizakodhat, hogy Böczögő Dorinához hasonlóan kijut Pekingbe. Hetrovics viszont nem reménykedhet már, mert összetettben csak egy magyar szerepelhet a kínai fővárosban.

Altorjai Sándor, a magyar szövetség főtitkára bizakodik:
"Továbbra is bízom Berki Krisztiánban, 99 százalék, hogy ezzel az eredménnyel finalista, és akkor ott a magas kiinduló pontszámú gyakorlatot mutatja be. Sajnálom Hetrovicsot, hiszen a pontszám alapján már tudható, hogy neki biztosan nem lesz olimpiai kvótája. Szurkolok Gálnak, hogy összejöjjön a kvóta, ez ugye csak kedden dől el."

A selejtező kedd este zárul, akkor derül ki, hogy Gál szerez-e kvótát, míg Berki számára a szombati szerfinálé a cél.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását