2024. május 7. - Gizella

Az őrült rekordok hazája

Furcsánál furcsább Guinness-rekordokat állítanak fel az indiaiak: fülszőr-növesztés 12,5 centiméter hosszúra, 16 kilométer megtétele ugrálva, visszafelé futás ezerötszáz kilométeren, hetvenkét kókuszdió könyökkel való feltörése, és a sor még hosszan folyt
2007. szeptember 3. hétfő 21:42 - Hírextra
India 219 Guinness-rekordot birtokol, ezzel tizedik a világ országai közt. Az Egyesült Államok van az élen, utána jön Nagy-Britannia, Ausztrália és Németország.

Ám valószínűleg Indiában a legnagyobb a presztízse a Guinness-rekordoknak. Az indiai napilapok címoldalain állandóan feltűnnek az országban felállított rekordok, így például a Hindustan Times, az ország egyik legnagyobb újságja idén már legalább ötven csúcsról számolt be.

Országszerte híressé vált az a fiú, aki mustármagokra tud írni, és nevessé lett az a férfi, aki a bajuszával gépjárműveket képes elhúzni. Volt, aki felvette a Guinness nevet, így lett Guinness Rishi a neve, mivel 13 rekorddal büszkélkedhet, köztük azzal, hogy egy üveg paradicsommártást 39 másodperc alatt kebelez be.

Többen a szegénységgel és a kasztrendszerrel magyarázzák ezt az indiai sajátosságot, vagyis azzal, hogy társadalmi helyzetükből sokan egy-egy különös teljesítménnyel próbálnak kitörni.

De egyesek életveszélyesen extrém vállalkozásokba is belevágnak a cél érdekében. Júniusban egy házaspár azzal büszkélkedett, hogy 15 éves fiuk a világ legfiatalabb sebésze, aki császármetszéssel hozott világra egy gyermeket. Mindhárman bíróság elé kerültek emberi élet veszélyeztetése miatt.

Tavaly egy 4 éves kisfiú megpróbált hetven kilométert lefutni, hogy bekerüljön a helyi rekordok könyvébe. Az orvosok 65 kilométer után állították le a kisfiút, és megállapították, hogy alultáplált, és vérszegénységben szenved. "Edzőjét" letartóztatták, és gyermekkínzásért vádat emeltek ellene.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását