2024. május 2. - Zsigmond

Stresszes iskolakezdés

A drága tanszerek beszerzése és az iskolakezdés miatti idegeskedés megviseli a családokat - ezt állítják a pszichológusok. Ilyenkor gyakoribbak a veszekedések a szülők és a gyerekek között, pedig a kicsiknek éppen ilyenkor lenne szükségük több odafigyelés
2007. szeptember 2. vasárnap 09:45 - Hírextra
A pszichológusok szerint a gyerekek és a szülők évről évre korábban kezdenek el szorongani amiatt, jól sikerül-e a tanév. A tanszervásárlás az egyik ok az idegeskedésre, a szülőknek a drága tankönyvek és iskolaszerek beszerzése okozza a legtöbb stresszt. A szakemberek szerint az év eleji tanszervásárlási rohamban a szülők néha elfelejtenek odafigyelni a gyerekekre. Pedig a kicsik nem a füzetek színe, hanem a beilleszkedés miatt aggódnak igazán.

Kreutz Ilona pszichológus szerint segíthet a gyerekeket megnyugtatni ebben a helyzetben, ha elmondják nekik, hogy jó lesz az iskolában, sok barátot szereznek majd, mert ezt szeretnék a gyerekek igazán.

Évről évre több a magatartászavaros és beilleszkedésre képtelen kisgyerek az iskolákban. A szakemberek szerint sokukon segítene, ha a szülők gyakrabban beszélgetnének velük, és több időt szánnának gyerekükre.

Egy amerikai kutatás szerint az is nagyon fontos, hogy az iskolaév alatt mindig időben feküdjenek le a gyerekek, mert egy kipihent diák sokkal jobban teljesít, és könnyebben kijön a társaival, mint az, aki mindig fáradt.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását