2024. június 2. - Kármen, Anita

Tovább terjed az agyhártyagyulladás

Szombathelyen két újabb beteg került kórházba pénteken vírusos agyhártyagyulladással; ezzel összesen 24-re emelkedett Zalában és Vasban az ismert betegek száma.
2007. augusztus 31. péntek 18:42 - Hírextra

A szombathelyi kórházban újabb két beteget vettek fel a nap folyamán az infektológiai osztályra - tájékoztatta az MTI-t a Markusovszky kórház osztályvezető főorvosa.

Schneider Ferenc elmondta: a két új beteg közül az egyik az, aki korábban telefonon jelentkezett náluk. Az intézményben így már öt fertőzöttet ápolnak, és az osztály is megtelt - tette hozzá.

A Zala Megyei Kórházban pénteken nem változott a betegek létszáma, többeknek azonban javult az állapota - közölte az MTI érdeklődésére Ribiczey Pál, az intézmény fertőző osztályát vezető főorvos. A zalaegerszegi kórházban 17 beteget ápolnak, ketten pedig otthon lábadoznak.

Zala és Vas megyében az agyhártyagyulladásos megbetegedéseket nyers kecsketej okozta, amely egy lakhegyi állattartó telepről származott. Az állatokat kullancs fertőzte meg.


Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását