2024. április 30. - Katalin, Kitti

Melegek tüntetnek a pápa ellen: Óvakodj Benedektől!

Egy héttel XVI. Benedek pápa ausztriai látogatása előtt "Cave Benedictum!" (Óvakodj Benedektől!) jelszóval kampányt indítottak az osztrák homoszexuálisok a látogatás ellen.
2007. augusztus 31. péntek 14:21 - Hírextra
XVI. Benedek pápa szeptember 7-én érkezik Ausztriában, másnap elzarándokol Máriazellbe és szeptember 9-i hazatérése előtt ünnepi szentmisét pontifikál a bécsi Stephansdomban.
A "Cave Benedictum!" mottóval ellátott plakátokat és röplapokat az elkövetkező napokban terjesztik egész Ausztriában. Ezzel emlékeztetik a lakosságot, hogy a pápa már mint bíboros is ellenségesen és elutasítóan viszonyult az azonos neműek szerelméhez.

Christian Högl, a Hosi vezetője csütörtöki sajtóértekezletén aggodalmát fejezte ki, hogy ha a pápa negatív értelemben beavatkozik a regisztrált élettársi kapcsalatoról zajló igen kiélezett vitába, akkor a melegek fáradozásai eredménytelenek maradhatnak. Emlékeztetett arra, hogy a pápa igen erőteljesen avatkozott be ebbe az ügybe már Spanyolországban és Olaszországban is.
A Hosi támogatja a pápalátogatás ellen szeptember 7-re tervezett tüntetést is.

A News című hetilapban megjelent felmérés szerint az osztrákok 40 százaléka "teljesen ignorálja" a katolikus egyházfő látogatását. Az osztrákoknak csak 3 százaléka szeretne személyesen is találkozni vele, 39, illetve 43 százalékuk a tévéből, illetve az újságokból tájékozódik majd a látogatásról.

Az osztrákoknak csak 37 százaléka ítéli jónak vagy nagyon jónak XVI. Benedek pápaságát, szemben elődje, II. János Pál 64 százalékos "tetszési indexével".
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását