2024. május 20. - Bernát, Felícia

Féltékeny oroszok

Az oroszoknak több mint a fele volt már féltékeny - derült ki egy közelmúltban végzett felmérésnek hála. A Fond "Obscsesztvennoje mnyenyije" (Közvélemény-kutató Alapítvány) Oroszország 100 településén 1500 válaszadót faggatott arról, volt-e már féltékeny,
2007. augusztus 31. péntek 09:18 - Hírextra
Mint kiderült, a megkérdezettek 57 százaléka élete során már megtapasztalta a féltékenység érzését. Érdekes módon közülük mindössze 27 százalék tartja magát féltékeny természetűnek, 30 százalékuk viszont határozottan állította ennek az ellenkezőjét.

A felmérés szerint a zöldszemű szörny egyforma mértékben gyötri mindkét nem lépviselőit, ugyanakkor számottevő korosztályi eltérést tapasztaltak a kutatók. Az idősebbek 47 százaléka saját bevallása szerint sohasem volt féltékeny, míg a fiatalabbak körében ez az arány csupán 30 százalékos.

A kutatókat az is érdekelte, hogy a megkérdezettekre szokott-e féltékenykedni életük párja. Ötvennégy százalék adott igenlő választ, s többségüknek csöppet sem tetszett, amikor párjuk féltékenységével gyötörte, viszont 12 százalékuknak kifejezetten hízelgett a dolog, mivel ezt a szerelem jelének értékelték.

Indoklásként az elégedetlenkedők rendszerint azt mondták, hogy semmilyen okot nem adtak a féltékenységre (8 százalék), volt akit idegesített, fárasztott a folyamatos faggatózás, ellenőrzés (6 százalék). További 6 százalék a féltékenység miatti gyakori konfliktusokat hozta fel elégedetlensége indokaként, 4 százalék megalázónak érezte a bizalmatlanságot, a válaszadók 3 százalékát pedig dühítette a dolog. Sokan a féltékenykedésben a személyes szabadságuk korlátozására tett kísérletként értékelték.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását