2024. április 23. - Béla

Az Acer belépett a Blu-ray Disc Association-be

A Blu-ray Disc Association (BDA) bejelentette, hogy legújabb tagjaként az Acer Inc. lép be a szervezetbe, csatlakozva több mint 170 vezető elektronikai, számítástechnikai és tartalomszolgáltató vállalathoz. Az Acer egyike a három legnagyobb személyi számí
2007. augusztus 31. péntek 15:21 - Hírextra
- Örömünkre szolgál, hogy a Blu-ray Disc Association soraiban üdvözölhetjük az Acert - jelentette ki Victor Matsuda, a BDA globális promóciós bizottságának elnöke. - Az Acer csatlakozása újabb jele a Blu-ray Disc technológia növekvő lendületű térnyerésének, de még ennél is fontosabb az az előny, amelyet az egyébként is széleskörű opciók további jelentős bővülése jelent a személyi számítógép felhasználók számára.

A Home Media Research és a GFK Research adatai szerint sorrendben 2007 első félévében Blu-ray Disc technológiás kiadványok tették ki a nagyfelbontású filmeladások 66 százalékát az Egyesült Államokban és 60 százalékát Európában.

- A gazdag médiatartalom iránti egyre növekvő igény és elvárás láttán az Acernál Blue-disc technológiával látjuk el notebook számítógépeinket és lehetővé tesszük felhasználóinknak nagyfelbontású tartalom lejátszását és tárolását - jelentette ki Campbell Kan, az Acer Inc. mobil számítástechnikai részlegének alelnöke. - Az Acernak örömére szolgál, hogy tagja lehet a Blu-ray Disc technológiai szövetségnek és lehetővé teheti ügyfeleinek a legmodernebb technológiák előnyeinek kihasználását.

- Meg vagyunk elégedve a Blu-ray Disc technológia felhasználói fogadtatásával az idén - jelentette ki Matsuda. - A Blu-ray már a kezdetektől kezdve minőségi hardver és tartalom széles választékának biztosítására összpontosított. Örömünkre szolgál, hogy az Acer gyártmányaival is bővíthetjük a felhasználók rendelkezésére álló termékek körét.

A Blu-ray Disc technológa:

A Blu-ray Disc nagyfelbontású televíziós és nagykapacitású szoftver alkalmazásokhoz kifejlesztett következő generációs optikai disc formátum. Az egyrétegű Blu-ray Disc adathordozó 25 gigabíte, a kétrétegű pedig 50 gigabíte adat tárolására alkalmas.

A Blu-ray Disc Association:

A Blu-ray Disc Association a nagyfelbontású mozifilmek, játékok, fotók és más digitális tartalom tárolására alkalmas következő generációs optikai disc formátum, a Blu-ray Disc technológia promóciójával és üzleti lehetőségeinek bővítésével foglalkozik. A DBA-nak több mint 180 tagja van. Igazgatótanácsának tagjait az Apple; Dell Inc.; HP; Hitachi, Ltd.; LG Electronics Inc.; Mitsubishi Electric Corporation; Panasonic (Matsushita Electric); Pioneer Corporation; Royal Philips Electronics; Samsung Electronics Co., Ltd.; Sharp Corporation; Sony Corporation; Sun Microsystems, Inc.; TDK Corporation; Thomson; Twentieth Century Fox; Walt Disney Pictures and Television; Warner Bros. Entertainment vállalatok delegálják.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását