2024. április 26. - Ervin

Lamos Imre az új parancsnok

Parancsnokváltás volt csütörtökön a Magyar Honvédség 86. Szolnok Helikopter Bázisán; a harci alakulat és egyben a helyőrség új parancsnoka Lamos Imre ezredes, az eddigi parancsnokhelyettes lett. A korábbi parancsnokot, Orosz Zoltán dandártábornokot a Magy
2007. augusztus 30. csütörtök 20:09 - Hírextra
A váltás alkalmából tartott állománygyűlésen Tömböl László altábornagy, a Magyar Honvédség Összhaderőnemi Parancsnokság parancsnoka elmondta: Orosz Zoltánnak új beosztásában olyan törzset kell kialakítania és vezetnie, amilyen még sohasem volt a honvédség történetében.

A légi és szárazföldi erők vezetésének összevonásával az az alapvető feladat, hogy a törzsben valamennyi haderőnemi kultúra egymást kiegészítve, hatékonyan szolgálja a honvédelmet - fogalmazott a katonai vezető, hozzátéve: Orosz Zoltán pályafutása, nemzetközi tapasztalata, szakmai tudása, személyisége és egyéni példamutatása biztosíték arra, hogy ennek az elvárásnak megfeleljen.

A távozó Orosz Zoltán elmondta: a bázis jelszavát - "Tisztesség, bátorság és becsület!" - és annak tartalmát, eszmei mondanivalóját magával viszi az új szolgálati helyére is.

Az összhaderőnemi parancsnokság most kinevezett törzsfőnöke 2004 áprilisától irányította a Szolnok Helikopter Bázist. Az alakulat katonái és helikopterei a harci feladatok eredményes teljesítése mellett tavaly a Tisza és Körösök mentén az árvíz elleni védekezési munkálatokban segítettek, az idén pedig a közelmúltban az M5-ös autópálya közelében keletkezett erdőtüzek megfékezéséből vették ki részüket.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását