2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Új fényárban úszó iskolák

Tanévkezdésre Tatabánya összes iskolájában és óvodájában energiatakarékos és szemkímélő világítótesteket szereltek fel, melyekkel az intézmények az energiaköltsége 40 százalékkal csökkenhet - közölte a munkálatok befejezése alkalmából tartott sajtótájékoz
2007. augusztus 29. szerda 17:00 - Hírextra
"A projekt a takarékos energiagazdálkodás miatt beleillik a helyi klímaváltozási stratégia kialakításába, amelyet az önkormányzat a Magyar Tudományos Akadémiával közösen tavasszal indított el" - mondta Bencsik János.

A program tizenöt éves bérleti díjas konstrukció. Az önkormányzat a futamidő alatt 237 millió forintot fizet a beruházást megvalósító konzorciumnak, majd a fényforrások városi tulajdonba kerülnek.

A számítások szerint a város 15 év alatt, még a jelenlegi energiaárak mellett is megtakarítja a beruházás nagyságának megfelelő összeget. Az önkormányzat jövőre a középiskolákban és közművelődési intézményekben is szeretné megvalósítani a "Szemünk fénye" programot.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását