2024. május 3. - Tímea, Irma

Beeveztek a középdöntőbe

A Varga Tamás, Hirling Zsolt könnyűsúlyú kétpárevezős egység bejutott a középdöntőbe a müncheni, olimpiai kvalifikációs világbajnokságon, a nők hasonló számában versenyző Novák Zsófia, Hajdú Zsuzsanna duó ugyanakkor csak a C-fináléba kvalifikálta magát, í
2007. augusztus 29. szerda 12:15 - Hírextra
A 2005-ben vb-aranyérmes, dobogóra is esélyes Varga-Hirling kettős a szerdai negyeddöntőben másodikként végzett az olaszok párosa mögött, s ezzel a legjobb 12 közé került. Ez egyben azt is jelenti, hogy a folytatásban mindössze egy riválisát kell megelőznie ahhoz, hogy begyűjtse az ötkarikás indulási jogot.

Novákék a reményfutamban voltak érdekeltek, s negyedik helyükkel csak a C-döntőbe (13-18. hely) kvalifikálták magukat. Ebben a számban az első nyolc hajónak jár a kvóta. Az olimpia műsorán nem szereplő könnyűsúlyú négypárevezősben indult, fiatal Galambos Péter, Zöld Viktor, Kitka Gergely, Markgrúber Balázs kvartettnek erős volt a reményfutam, csupán utolsóként ért célba, de zárásként így is a B-fináléban, azaz a 7-12. pozíció valamelyikének megszerzéséért küzdhet.

Szerdán, a kora délutáni programban elvileg még két magyar egység lett volna érdekelt, a hazai szövetség tájékoztatása szerint azonban az egypárban indult Bencsik Gábor belázasodott, így visszaléptették az alsóági középdöntőtől. A nők hasonló számában Szabó Katalin a 13-24. helyért lapátol majd 13 órától.

A normálsúlyú kétpárban érdekelt Verőci Lídia, Kónya Alíz duó csütörtökön száll vízre a középdöntőben, ahol már a legjobb hat közé kerülés, egyben az ötkarikás kvóta lesz a tét.

A finálékat szombaton és vasárnap rendezik.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását