2024. április 19. - Emma

Új struktúra a Nemzebiztonsági Hivatalban

Szeptember 1-jével átalakul a Nemzetbiztonsági Hivatal szervezete; az új struktúrában lehetővé válik az információk gyorsabb továbbítása - közölte a Nemzetbiztonsági Iroda hétfőn az MTI-vel.
2007. augusztus 27. hétfő 20:32 - Hírextra
A közlemény szerint a szervezeti átalakítás összhangban van a kormány törekvésével, amely a hatékonyabb államapparátus kiépítését célozza.

Az átalakítások nyomán szeptember 1-jén csökken a szervezeti egységek és a vezetők száma az NBH-ban, nagyobb hangsúlyt kap a műveleti és az értékelő munka és lehetővé válik az információk gyorsabb továbbítása. Az átalakítás során kiszűrik a párhuzamosságokat, és az áttekinthetőbb szervezetben megelőzhetőek lesznek azok a hibák, mint amilyenek a közelmúltban történtek.

Az NBH átalakítása lehetőséget ad a takarékosabb és ésszerűbb gazdálkodásra, a költségvetési források jobb és hatékonyabb hasznosítására.

Az NBH átalakításának céljairól a közlemény szerint Szilvásy György, a polgári nemzetbiztonsági szolgálatokat irányító tárca nélküli miniszter tájékoztatta Simicskó Istvánt, az Országgyűlés Nemzetbiztonsági Bizottságának elnökét.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását