2024. május 9. - Gergely

Pénteken és szombaton lesznek a vizsgák

Pénteken és szombaton tartják a középiskolákba készülő diákoknak a központi írásbeli vizsgákat, a mostani felvételi időszakban csaknem 66 ezer tanuló jelentkezett az írásbelikre - közölte az oktatási tárca csütörtökön az MTI-vel.
2008. január 24. csütörtök 12:12 - Hírextra

A hat- és nyolcévfolyamos gimnáziumokban pénteken délután tesznek vizsgák, míg a kilencedik évfolyamra jelentkezők szombaton délelőtt írják meg a központi feladatlapokat. A nyolcévfolyamos gimnáziumi írásbelin 3.042-en, a hatévfolyamos gimnáziumi írásbelin 4.927-en, a kilencedik évfolyamra történő beiskolázás részeként pedig 57.883-an írnak központi írásbelit.

A tárca közleménye szerint évek óta a középiskolák mintegy harmadában írják elő a részvételt a központi írásbeli vizsgán. A kilencedik évfolyamra jelentkezők számára 353 középfokú iskolában előírás a központi írásbeli. A nyolcévfolyamos gimnáziumi osztályt indító iskolák közül 33, a hatévfolyamost indítók közül pedig 52 iskola támaszkodik a döntésben a központi írásbeli eredményére.

A vizsgázók anyanyelvből és matematikából egyaránt 45 percet kapnak a mindenki számára egységes, központilag készített feladatlap kitöltésére. A vizsgatesztek elsősorban nem a tantárgyi, lexikális tudást, hanem a tanultak alkalmazását kérik számon.

Az írásbeli vizsga eredményét tartalmazó „Értékelő lapot” mindenki abban a középiskolában veheti át - 2008. február 8-ig -, ahol az írásbelit írta. A tanuló az írásbeli vizsga eredményének ismeretében tölthet ki jelentkezési lapot a választott középiskolákba vagy szakiskolákba. Emellett az Oktatási Hivatal Felvételi Központjába kell benyújtania a felvételi adatlapot 2008. február 15-ig.

Bővebb információkat az érintettek http://www.okm.gov.hu/main.php?folderID=276 linken találhatnak.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását