2024. április 28. - Valéria

Száguld a náci propaganda a neten

Akadálytalanul terjed a náci és neonáci propaganda a YouTube amerikai videomegosztó portálon.
2007. augusztus 27. hétfő 13:20 - Hírextra
Az ARD német közszolgálati televízió tudósítása szerint a portálon például teljes hosszában megtalálható a hírhedt Jud Süß című film, amely Goebbels felügyelete alatt készült 1940-ben.
A legfrissebb termésből is széles a kínálat: a Landser nevű szélsőjobboldali együttes Sturmführer in der SS című számának klipje már nyolcadik hónapja van fent a portálon és több mint 400 ezerszer nézték meg. A Kommando Friesler KuKluxKlan című szerzeményének videója is igen népszerű. Olyan klip is akad, amelyben egy felégetett németországi menekültszállás látható, az alkotás végén pedig felirat: "Koncoljuk fel az összes bevándorlót".
A gyűlöletet keltő, rasszista, antiszemita anyagok miatt már száznál is több alkalommal fordult a szolgáltatóhoz a jugendschutz.net, az internetet a német ifjúságvédelmi törvény szempontjai alapján monitorozó állami szervezet. A YouTube viszont nemcsak hogy nem távolította el a felvételeket, de nem is reagált a megkeresésekre.
A Németországi Zsidók Központi Tanácsa (ZJD) feljelentette a Google amerikai internetes óriáscég érdekeltségébe tartozó vállalatot. "Elvárom, hogy az államügyészség, a hatóságok, és ha kell, akkor a kormány is határozottan lépjen fel az ügyben" - mondta Samuel Korn, a ZJD alelnöke.
A YouTube 2005-ben indult, és kisvállalkozásból hamar a legnagyobb és legnépszerűbb internetes videomegosztó szolgáltatás lett belőle. A felhasználók szabadon tölthetnek fel a portálra anyagokat, amelyeket bárki megnézhet. A platformot tavaly októberben vásárolta fel Google rekordáron, 1,65 milliárd dollárért (308 milliárd forint).
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását