2024. április 18. - Andrea, Ilma

Különös bűnügy tartja lázban a németeket

Különös és egyben rendkívül tragikus bűnügy tartja lázban napok óta Németországot. A hatóságok mostanáig minden eredmény nélkül nyomoztak, remény szerint azonban az ügy csütörtökön mégis fordulóponthoz érkezett.
2008. április 3. csütörtök 17:50 - Hírextra
Még húsvét után történt, hogy az alsó-szászországi Oldenburg közvetlen közelében az A 29-es autópálya felett ívelő hídról ismeretlen tettes egy 6 kilós fatuskót hajított le. A több mint 100 méter magasról hatalmas, mintegy 2 tonna súlynak megfelelő erővel becsapódó rönk bezúzta egy arra haladó személygépkocsi szélvédőjét, s fejen találta az autó vezetőjét, történetesen egy fiatal édesanyát, aki férjével és két kiskorú gyermekével tartózkodott a kocsiban. Az édesanya azon nyomban szörnyethalt, s csakis az apa rendkívüli lélekjelenlétének volt köszönhető, hogy a kocsi kormányozható maradt, majd leállt. A férj gyermekeinek szeme láttára többször is igyekezett mesterségesen életre kelteni feleségét, erőfeszítései azonban sikertelennek bizonyultak.

Az eset nem csupán Oldenburgot rázta meg, hanem szinte az egész országot, különös tekintettel arra, hogy a médiában hatalmas nyilvánosságot kapott. Az alsó-szászországi kisváros lakói hitetlenkedve álltak a történtek előtt, igyekezvén elhessegetni azt a gondolatot, hogy a szörnyű tettet egy oldenburgi követhette el.

A hatóságok nagy erőkkel és nyomozókutyák bevetésével kezdtek hozzá a nyomozáshoz, szinte házról házra kutattak az esetleges tettes után, számtalan bejelentést vizsgáltak ki, de a hét közepéig egyetlen tapodtat sem jutottak előre a gyilkos merénylet feltárásában. A bejelentések nyomán közzétettek ugyanakkor egy fantomképet is, s ezt követően - egy tanú jelentkezése nyomán - csütörtökre egy négy-öt fős, fiatalokból álló csoportra terelődött a gyanú. A tanú a fantomkép alapján 16 és 20 év közötti fiatalokat vélt felfedezni, köztük egy lófarkas lányt és négy fiút, akiket a történtek idején állítólag a hídon látott

A szakértők most abban reménykednek, hogy forró nyomon vannak. "Ha az ominózus napon együtt voltak a hídon, korábban minden bizonnyal máshol is megfordultak együtt, akár egy szórakozóhelyen, akár az utcán. Azaz talán mégsem olyan ismeretlenek"- vélekedett a wiesbadeni rendőrség pszichológusa.

A fantomképet most szinte mindenütt kiragasztották a környéken, így iskolákban, szórakozóhelyeken, középületekben és a benzinkutaknál is. Mindenesetre a hatóságok még mintegy 10 ezer eurós jutalmat is kilátásba helyeztek annak, aki a továbbiakban a csoportra vonatkozóan hiteles bejelentést tesz.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását