2024. április 29. - Péter

Fidesz: Gyurcsány csak reménykedik a dioxin ügy végében

Még nincs vége a dioxin-ügynek, hiszen ismét több száz ilyen anyaggal szennyezett termék keringhet a boltokban - jelentette ki Koszorús László, a Fidesz fogyasztóvédelemmel foglakozó szakpolitikusa hétfői budapesti sajtótájékoztatóján.
2007. augusztus 27. hétfő 13:50 - Hírextra
Mint mondta, Gyurcsány Ferencék szeretnék azt hinni, hogy a dioxin-ügynek vége, holott az még csak most kezdődik, hiszen a hatóságok ismét több mint 200 olyan terméket találtak, amely szennyezett a rákkeltő hatású dioxinnal.

Az uniós tendenciák azt mutatják, hogy a külföldről beérkező termékeket nem ellenőrizték - tette hozzá a politikus.

Koszorús László bírálta a kormány fogyasztóvédelmi politikáját, amely szerinte "köszönőviszonyban sincs a valósággal".

Mint az MTI-nek elmondta, egy 2003-as kormányhatározat szerint 2003 és 2006 között a Fogyasztóvédelmi Főfelügyelőség létszámát 75 fővel, a területi felügyelőségekét pedig 200 fővel kellett volna növelni, ugyanakkor az utóbbi időszakban 1800 ellenőrzéssel foglalkozó szakembert tettek utcára, így jelenleg Magyarországon összesen csak 362 ember dolgozik fogyasztóvédelmi területen, vagyis tíz városra jut egy ellenőrzéssel foglalkozó szakember.

Szerinte az elmúlt időszak botrányai azt bizonyítják, hogy a magyar fogyasztók nem érezhetik magukat biztonságban, mert a kormány a dioxinnal szennyezett ételek ügyben, de más fogyasztóvédelmi kérdésekben is magára hagyja a vásárlókat. Nem modern fogyasztóvédelmi politika, ha a fogyasztónak kell megbizonyosodnia arról egy minden hivatalos engedéllyel rendelkező boltban, mi egészséges és mi nem - mondta a fideszes képviselő.

A fogyasztóvédelem nem lehet üzleti vagy politikai kérdés, és egy erős országban nem fordulhatna elő, hogy a Húsvét előtti élelmiszerhamisítási botrány okozóit még mindig nem vonták felelősségre - jelentette ki Koszorús László.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását