2024. május 19. - Ivó, Milán

600 halottat vitt el az ár

Legalább hatszáz ember meghalt, vagy eltűnt az Észak-Koreát sújtotta áradásokban, közölte szombaton a kommunista állam hírügynöksége. A hírügynökség jelentése szerint az ország gazdasága minden területen súlyos károkat szenvedett.
2007. augusztus 25. szombat 20:44 - Hírextra
Az ország központi statisztikai hivatalának adatai szerint több ezren sérültek meg az áradásokban, ami majdnem negyedmillió család házát rongált meg, és százezer embert tett hajléktalanná. Majdnem egymillió embert érintett közvetlenül a természeti katasztrófa. Több mint nyolcezer középület - iskolák, kórházak és óvodák - és ezernél is több gyár és bánya szenvedett károkat.

A hírügynökség jelentése szerint kétszázezer hektárnyi termés pusztult el közvetlenül az aratás előtt a már amúgy is élelmiszerhiánnyal küzdő országban. Észak-Koreának az áradások előtt is húsz százalékkal kevesebb élelem állt rendelkezésére a szükségesnél.

Súlyos gondokról számolt be a hírügynökség az ország iparában is. Több tucat transzformátorház került víz alá, megsérültek a vízerőművek, és az áramtermelésben nagy szerepet játszó szénbányák is súlyos károkat szenvedtek: több százezer tonna szenet mosott el a víz. A közlekedést több száz tönkrement út és vasúti pálya nehezíti, a földcsuszamlások legalább kétszáz helyen tették járhatatlanná a síneket.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását