2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Hillary Clintonnal nem futhatnak be a demokraták

Az Egyesült Államok elnöki posztjára pályázó politikusok közül Hillary Clinton demokrata párti szenátor élvezi a legkisebb támogatást a szélesebb amerikai közvélemény körében. A volt first ladyre, aki a demokrata szavazótáboron belül folyamatosan, biztosa
2007. augusztus 24. péntek 09:52 - Hírextra
A republikánus aspiránsok táborát vezető Rudy Giulianit, New York egykori polgármesterét ezzel szemben a felnőtt lakosság 65 százaléka tudná elfogadni az Egyesült Államok következő elnökének.

A Pew felmérése szerint Clintonról a republikánus szavazóknak csak 19 százaléka nyilatkozik pozitívan, a függetlenek körében 53 százalékos a támogatottsága. Pártján belül viszont 88 százalékos a népszerűsége, 38 százaléknak nagyon kedvező a véleménye Bill Clinton volt elnök feleségéről. Ez alapján minden oka megvan arra, hogy a demokrata elnökjelöltség elnyerésével számoljon.

Szorosan követi őt a demokrata aspiránsok között Barack Obama illinoisi szenátor, akiről a pártjával szimpatizálók körében 30 százalék vélekedik nagyon kedvezően, népszerűsége 83 százalékos. Giulianiról a demokrata választópolgárok 47 százalékának van pozitív képe, és a függetlenek 64 százaléka támogatná. Clintonéval összevetve ezek az adatok arra utalnak, hogy kettejük párharcából inkább a republikánus politikus kerülne ki győztesen, és a verseny kimenetelében döntő szavuk lesz az ingadozó szavazóknak.

Noha a volt New York-i polgármester a párt szavazói közül 84 százalék támogatását tudja maga mögött, csak 21 százalék nyilatkozik róla nagyon kedvezően. Ebben a mutatóban megelőzi őt Fred Thompson színész, Tennessee állam volt szenátora, aki várhatóan hamarosan bejelenti szándékát, hogy indul az elnökválasztási küzdelemben.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását